Image default
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλκαλική διατροφή: Πως η σωστή ρύθμιση του ph βοηθάει την υγεία

Βρες την λίστα με τις εξαιρετικές αλκαλικές τροφές και πως μπορεί η αλκαλική διατροφή να σου χαρίσει υγεία και μακροζωία!

Ακούμε συνεχώς για εξειδικευμένες διατροφές! H μεσογειακή διατροφή που είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής με τον οποίο συμφωνούμε αρκετά, ακούγεται πλέον λίγο old school και είμαστε σε αναζήτηση νέων διατροφών. Τώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλάνε για τα αποτελέσματα μιας αλκαλικής δίαιτας. Οπότε είναι η ευκαιρία να μάθουμε ορισμένα βασικά στοιχεία μιας αλκαλικής διατροφής.

Τα πραγματικά αποτελέσματα ενός σωστού τρόπου ζωής είναι αυτά που θα έχουν μόνιμες επιπτώσεις στη γενική μας υγεία για λαμπερό δέρμα, συνεπή διαχείριση βάρους και μακροζωία. Καθώς μεγαλώνουμε οι επιλογές της διατροφής μας είναι καθοριστικές.

Μια αλκαλική διατροφή πρέπει να συνταγογραφηθεί εάν κάποιος πάσχει από ορισμένες ασθένειες. Γενικά, οι αλκαλικές τροφές είναι αναπόσπαστο μέρος για να βοηθήσουμε τα κύτταρα, τα συστήματα και το σώμα μας να αποτοξινωθούν και να λειτουργήσουν σωστά.

Εικόνα
vegetables

Ο όρος «pH» μετρά την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του αίματος του σώματός μας, των διάμεσων υγρών (τα υγρά που προστατεύουν τα στοιχεία του σώματος, όπως μεταξύ των αρθρώσεων και των οργάνων) και το pH των ιστών. Το εύρος του pH πρέπει να είναι μεταξύ μηδέν και 14. Οτιδήποτε κάτω από το επτά θεωρείται όξινο και όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο όξινο είναι το αίμα, τα υγρά ή ο ιστός. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο αλκαλικό. Ουσιαστικά, η αλκαλικότητα είναι το αντίθετο της όξινης και δεν θέλουμε να είμαστε πολύ όξινοι.

Το νερό έχει ουδέτερο pH επτά και το ανθρώπινο σώμα έχει τιμή μεταξύ 7,35 και 7,45. Όταν το pH μας είναι ανισορροπημένο, δεν μπορούμε να παραδώσουμε οξυγόνο στα κύτταρα του σώματός μας και αυτά είτε πεθαίνουν είτε καταστρέφονται και εμποδίζουν το σώμα μας να λειτουργήσει βέλτιστα και τότε εμφανίζονται καταστάσεις ασθένειας.

Εικόνα
drink

Τα καλά νέα είναι ότι το σώμα μας έχει μια έμφυτη ικανότητα να ρυθμίζει αυτό το επίπεδο pH εάν του δοθεί η σωστή διατροφή, o κατάλληλος τρόπος ζωής και το σωστό περιβάλλον. Υπάρχουν τροφές που προκαλούν πρόωρη γήρανση, οι οποίες όχι μόνο θα γεράσουν και θα βλάψουν το δέρμα σας, αλλά θα βλάψουν το εσωτερικό του σώματος σας. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν την ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, το κρασί και την γλουτένη, για παράδειγμα. Αυτές είναι βασικές όξινες τροφές που προκαλούν μιτοχονδριακή δυσλειτουργία, πρόωρη γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Αυτό που βάζουμε στο σώμα μας θα επηρεάσει το πώς αισθάνεται και εμφανίζεται το σώμα μας.

Ο πόνος στις αρθρώσεις, το φούσκωμα, τα αέρια, η δυσκοιλιότητα και η διάρροια είναι όλα σημάδια ανισορροπίας του pH, έστω και λίγο. Το σώμα μας προσπαθεί να προσαρμοστεί ανάλογα, έως ότου μια μέρα ο αυτορυθμιζόμενος θερμοστάτης pH (το ενσωματωμένο σύστημα ρύθμισης του σώματός μας, γνωστός και ως η συνεχής αναζήτηση για υγιή ομοιόσταση) δυσλειτουργεί επειδή διακυβεύεται συνεχώς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

Εικόνα
veg

 

Η κατανάλωση αλκαλικών τροφών είναι εξαιρετικά εύκολη. Είναι βασικά φυτικής προέλευσης, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που θα σας δείξουν αληθινά αποτελέσματα στην υγεία σας. Πρέπει να εξετάζεις την αξία ενός τροφίμου αν είναι όξινο ή αλκαλικό, καθώς και τη θρεπτική του πυκνότητα και πόση αντιοξειδωτική αξία έχει. Το λυπηρό μέρος αυτής της πρακτικής είναι ότι τα τελευταία 200 χρόνια, το έδαφος μας έχει εξαντληθεί λόγω της αποψίλωσης των δασών και της κλιματικής αλλαγής, και ως εκ τούτου, οι τροφές μας έχουν χαμηλότερες ποσότητες μετάλλων όπως το μαγνήσιο και το κάλιο, τα οποία χρειάζονται για την παραγωγή ενέργειας από τα κύτταρά μας.

Επιπλέον, οι πηγές τροφίμων μας είναι γεμάτες με μεγάλη ποσότητα νατρίου, το οποίο προκαλεί εξάντληση όλων των άλλων μετάλλων, το οποίο στη συνέχεια έχει ένα φαινόμενο ντόμινο, θέτοντας σε κίνδυνο τα υγιή επίπεδα του pH μας.

Εικόνα
vege

 

Τα αλκαλικά τρόφιμα είναι γενικά φυτικής προέλευσης, είναι συνήθως θρεπτικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, γεμάτα φυτικές ενώσεις και ικανά να υποστηρίξουν τη βέλτιστη υγεία και ευεξία. Οι όξινες τροφές αφαιρούν από το σώμα μας βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανοικοδόμηση του κολλαγόνου και βοηθούν στην αναγέννηση των οστών και των ιστών, ενώ τα όξινα τρόφιμα προκαλούν επίσης φλεγμονή.

ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ

Το να τρώτε μια φυτική διατροφή ως βάση θα είναι το κλειδί για μία αλκαλική διατροφή. Δεν προτείνουμε αυστηρά χορτοφαφική ή vegan, αλλά αν τρώμε κυρίως φυτικά, έχουμε εγγυημένα πολλά αλκαλικές τροφές.

ΑΛΚΑΛΙΚΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Εικόνα
tomato
 • Μανιτάρια
 • Εσπεριδοειδές
 • Σταφίδες
 • Σπανάκι
 • Ντομάτες
 • Αβοκάντο
 • Καλοκαιρινό μαύρο ραπανάκι
 • Μηδικόχορτο, κριθαρόχορτο, σιταρόχορτο
 • Αγγούρι
 • Λάχανο
 • Μπρόκολο
 • Βότανα όπως ρίγανη, σκόρδο και τζίντζερ
 • Φασολάκια
 • Αντίδι
 • Λάχανο
 • Σέλινο
 • κόκκινο παντζάρι
 • Καρπούζι
 • Σύκα
 • Ώριμες μπανάνες

Πηγή:bestofyou.gr

Related posts

Ισορροπημένη διατροφή: 8 συμβουλές για να τα καταφέρεις

Κλινική διαιτολογία και διατροφή

Δίαιτα: Το μενού για να χάσεις τα κιλά του Πάσχα